woensdag 7 december 2016

Teambuilding met paarden ( sessie 2 )

Hieronder vind je ( zoals beloofd )  het fotoverslag van onze tweede teambuilding met paarden. 
Na een korte verwelkoming door Charis en Inge gingen we onmiddellijk aan de slag in de piste. Dit keer moesten we in groep een paard naar een bepaalde zone leiden. Slechts één iemand mocht praten ( = leider ) en er moest verbondenheid zijn binnen de groep. Makkelijker gezegd dan gedaan. Er werd regelmatig van leider gewisseld, maar door een gebrek aan verbondenheid en duidelijke instructies duurde het eventjes voor we met de groep slaagden in de opdracht. 



Daarna was het tijd voor een groter paard. En ook hier duurde het weer eventjes voor er verbondenheid en duidelijk leiderschap was. Er werd vooral tegen het paard gepraat en niet tegen de groepsgenoten. Maar uiteindelijk slaagden we wel in onze opdracht! Dit gaf ons een enorm gevoel van blijdschap! Een moment om te koesteren! 




Tijdens de tweede opdracht moesten we een wens en een last op een steen noteren. Deze werden in een groene en rode emmer gelegd. Met de emmers in de hand moesten we nu met de ganse klasgroep een paard een parcours laten afleggen én laten springen. Als we slaagden werden er 3 wensen voorgelezen. Slaagden we niet werden er drie lasten besproken. Dankzij wat tips lukte het ons weer om als groep de opdracht tot een goed einde te brengen. De wensstenen liggen nu in onze klas en herinneren ons bij ruzies aan die fijne momenten van samenhorigheid die we mochten ervaren in manege Equisource. Het was een héél leerrijke, toffe ervaring!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opgelet! Nieuwe klasblog - nieuw adres!

Vanaf nu kan je al onze avonturen volgen op de vernieuwde klasblog : www.klas6sintmichielwaarloos.blogspot.be