maandag 22 januari 2018

Naar het middelbaar .... Coloma Mechelen


Vandaag brachten we met ons 6de leerjaar een bezoek aan de middelbare school Coloma in Mechelen. We werden er 's morgens ontvangen in het huis van de eerste graad door de directrice die ons nog eens zéér duidelijk wegwijs maakte in de structuur van het secundair onderwijs.




Na het luistergedeelte was het tijd voor een toiletbezoek en werden we vervolgens verwend met heerlijke warme koffiekoekjes van de afdeling bakkerij en een drankje.






Daarna was het tijd om ons op te splitsen in drie groepen en het grote domein en de verschillende ' huizen ' te gaan ontdekken. Hieronder vind je alvast de foto's van de voormiddag van 1 groep en de richtingen waaraan we een bezoekje brachten.

Sterren in huis
Restaurant en keuken 

 Hoe werkt een salamander?



Creativiteit in huis
Publiciteitsgrafiek











Stijl in huis
Schoonheidsverzorging





's Middags werden we verwacht in de Bistro van de school waar de leerlingen van de tweede graad Hotel klaarstonden om ons te verwelkomen en te  bedienen. Op het menu : vol-au-vent met handgesneden frietjes, een slaatje en zelfgemaakte mayonaise. Mmm... er werd flink gesmuld en wat genoten we van de TOPservice!















Na het vullen van onze magen, gingen we verder op verkenning. Hieronder de foto's van de namiddag ( dit keer een ander groepje ).

Sterren in huis
Brood-en banketbakkerij en confiserie










Restaurant en keuken






Creativiteit in huis
Architecturale en binnenhuiskunst (KSO )




Beeldende en architecturale kunsten (KSO )




Stijl in huis
Haarzorg







Neem zeker ook een kijkje op de klasblog van 6B voor foto's van andere richtingen!


En zo zijn we weer wat wijzer geworden in het grote aanbod van het secundair onderwijs! Bedankt ook aan alle chauffeurs die voor vervoer hebben gezorgd en voor meester Ludo en de mama van Joppe om een groepje mee te begeleiden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opgelet! Nieuwe klasblog - nieuw adres!

Vanaf nu kan je al onze avonturen volgen op de vernieuwde klasblog : www.klas6sintmichielwaarloos.blogspot.be