dinsdag 15 mei 2018

Op verkenning in Antwerpen met de iPads

Vandaag maakten we met onze zesdeklassers een toeristische uitstap naar Antwerpen.We fietsten eerst in groep richting Duffel station waar we dan om 9 uur de trein namen naar Antwerpen-Centraal. 


Nog even wachten op de kinderen die rechtstreeks kwamen.




Bijna klaar voor vertrek! We hebben er alvast zin in!


Enkele sfeerbeelden van op de trein.















Aangekomen in het station van Antwerpen kregen we meteen onze eerste opdracht. We openden onze 'Book Creator' op de iPads en beluisterden de eerste informatieve tekst over de geschiedenis van het stadsgebouw. Vervolgens moesten we op zoek gaan naar een gedicht van Jan Van Nijlen waarvan we slechts een klein detail kregen.









Wanneer iedereen het gedicht gevonden had, zetten we onze wandeling verder richting Zoo waar we voor een opgegeven familie de inkom moesten berekenen. Help, waar staat dat rekenmachientje op de iPad? Toch moeilijker dan we dachten! Ook maakten we kennis met Janneke en Mieke, de twee schildpadden van Jan Fabre. En uiteraard mocht een selfie met de flamingo's niet ontbreken.









Na de zoo trokken we richting Teniersplaats ( wat momenteel een bouwwerf is! ). Daar hielden we halt bij het standbeeld van de schilder David Teniers. We moesten berekenen hoe oud deze man geworden was. Makkelijker gezegd dan gedaan, want zowel het geboorte-als sterftejaar stonden in Romeinse cijfers. Gelukkig oefenden we dit vorige week nog in de klas!


Voor sommige meisjes begon nu het leukste stukje van de wandeling : de Meir. Halverwege hielden we halt bij de stadsfeestzaal en namen er binnen een kijkje. We moesten van 2 opgegeven versieringen het aantal stuks gaan tellen. Wat waren we onder de indruk van al dat bladgoud! We hielden er ook onze eerste plaspauze!




Ondertussen begonnen onze magen al een beetje te knorren! Tijd voor een eerste tussendoortje bij de fontein op het Rubensplein.








Aan het Rubenshuis maakten we vervolgens onze volgende opdracht. Hier moesten we een reclamefilmpje maken voor het stripverhaal 'De Raap van Rubens' van Suske en Wiske. We lieten ons van onze creatiefste kant zien!







Bijna middag! In een vlotte pas stapten we richting MAS waar we onze boterhammetjes zouden opeten! EĆ©nmaal aangekomen viel ons oog onmiddellijk op de boot van 'Gert late night' met jawel ... een sportende Gert op het dek die ons toewuifde. En na het nodige geroep verscheen daar ook James na een tijdje!







Na al dat 'BV-gespot' was het tijd geworden om hogere oorden op te zoeken. We genoten van een prachtig panoramazicht op de bovenste ( 10de ) verdieping van het MAS!






EĆ©nmaal terug beneden zochten we een schaduwplekje op om onze boterhammetjes op te eten... en toen passeerde daar plots een joggende 'James'! Say cheese ...



En ook de man van Security moest eraan geloven en werd bedolven onder een heleboel vragen van onze zesdeklassers!



Dolenthousiast van onze ontmoeting trokken we verder richting het Steen waar ons opnieuw een opdracht stond te wachten.











Met de legende van Lange Wapper in ons achterhoofd en een heleboel nieuwe foto's in ons digitale boek trokken we richting Grote Markt. Onderweg lieten we ons verleiden door het ijskarretje dat daar geparkeerd stond. Mmmm... wat smaakte dit met het warme weer!








De laatste opdracht maakten we op de Grote Markt bij het standbeeld van Brabo. Meteen werd duidelijk wie er aandachtig naar de legende van meester Ludo had geluisterd bij het Steen.






Om half vier namen we dan, moe maar voldaan, terug de trein richting Duffel. Het werd een geslaagde, zonnige dag!
Bedankt meester Ludo om deze uitstap weer mee te begeleiden!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opgelet! Nieuwe klasblog - nieuw adres!

Vanaf nu kan je al onze avonturen volgen op de vernieuwde klasblog : www.klas6sintmichielwaarloos.blogspot.be