woensdag 9 januari 2019

Bezoek Sint-Jozef Kontich

Deze maand staan al onze lessen WO in het teken van de studiekeuze ( een belangrijke stap in het 6de leerjaar ). We onderzoeken onze interesses, maken kennis met verschillende beroepen en de structuur van het secundair onderwijs. Ook zullen we tijdens dit thema een bezoek brengen aan een heleboel middelbare scholen in onze buurt.
Voor ons eerste bezoek fietsten we naar het Sint-Jozefinstituut in Kontich. Starten deden we met een les wiskunde waar we al een keertje mochten kennismaken met de machtsverheffing. We leerden nieuwe begrippen zoals exponent en grondtal. Ook enkele merkwaardige machten passeerden de revue nl. de eerste en de nulde macht. Afsluiten deden we met een kleine quiz.



















Na een drankje in de ontspanningsruimte en het nodige toiletbezoek kregen we wat meer uitleg over de modernisering in het secundair onderwijs. Jaja, er verandert héél wat in september 2019.

WISTEN JULLIE DAT :
  • we in het eerste jaar vooral op ontdekkingstocht zullen gaan en kunnen proeven van verschillende talentvakken.
  • we elke 6 weken zullen kennismaken met een ander vak tijdens de talenturen?
  • wie goed is in rekenen en talen verdiepend kan gaan werken en ook een vak (bv. godsdienst ) in het Frans kan volgen ( CLIL )?
  • je ook een verbredend pakket kan kiezen voor de hoofdvakken?
  • we ook al Engels zullen krijgen in het eerste jaar?
  • mens en samenlevening een nieuw vak is voor 2019?
  • we pas in het 2de jaar moeten kiezen voor één vak dat we verder wil verkennen om vervolgens in het derde jaar een echte studierichting te kiezen?
  • we zo echte experten in ons eigen talent zullen worden?







Afronden deden we met een kleine rondleiding door de school en we merkten vooral op dat zo'n middelbare school echt wel véél groter is dan ons schooltje in Waarloos. Wat voelden sommigen zich klein en onwennig tussen al die grote pubers!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opgelet! Nieuwe klasblog - nieuw adres!

Vanaf nu kan je al onze avonturen volgen op de vernieuwde klasblog : www.klas6sintmichielwaarloos.blogspot.be