dinsdag 12 februari 2019

Beroepenbeurs

Deze namiddag hielden we in ons zesde leerjaar een kleine beroepenbeurs naar aanleiding van ons thema 'studiekeuze'. 3 ouders kwamen met veel enthousiasme vertellen over hun beroep. We verdeelden ons in 3 groepen en het groepje van 6A startte bij Melanie ( de mama van Jeanne ) die kinderpsycholoog is. Ze vertelde ons alles over de verschillende soorten psychologen, de specifieke taak van een kinderpsycholoog, de studies die je moet volgen en de talenten die je moet bezitten. We waren uiteraard ook erg nieuwsgierig naar al het materiaal dat we op de tafel vonden. Ook maakten we kennis met de website WATWAT en het jongerenpraatpunt 'What's Up?'. 









Na 20 minuutjes verhuisden we naar 6B om er te luisteren naar de presentatie van de papa van Nele die ingenieur is. Ook hier maakten we eerst kennis met de verschillende soorten ingenieurs en de taken van een ingenieur. Aan de hand van de voorstelling van een groot project werd ons stap voor stap duidelijk wat het beroep van ingenieur nu precies inhoudt  en welke talenten je daarvoor nodig hebt.






Afsluiten deden we in de zolderklas waar de opa van Anna C. ons stond op te wachten. Hij kwam ons alles vertellen over het beroep van brandweerman. We mochten ook helmen, maskers en een speciaal pak passen. Wat een ervaring!



















Een dikke merci mama Jeanne, papa Nele en opa Anna C. om een namiddag vrij te nemen om onze kinderen te komen vertellen over jullie beroep. Het was zéér boeiend en leerzaam!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opgelet! Nieuwe klasblog - nieuw adres!

Vanaf nu kan je al onze avonturen volgen op de vernieuwde klasblog : www.klas6sintmichielwaarloos.blogspot.be