dinsdag 17 januari 2017

Op bezoek in het Sint-Jozefinstituut

Deze maand staan al onze lessen WO in het teken van de studiekeuze ( een belangrijke stap in het 6de leerjaar ). We onderzoeken onze interesses, maken kennis met verschillende beroepen en de structuur van het secundair onderwijs. Ook zullen we tijdens dit thema een bezoek brengen aan een heleboel middelbare scholen in onze buurt.


Vandaag gingen we voor een eerste bezoek naar het Sint-Jozefinstituut in Kontich. Daar kregen we, na een algemene verwelkoming, een eerste les Engels ( 6B volgde een les wetenschappen ). We leerden het alfabet en moesten zelfs al een kleine toets maken. ( Ook de juf werd aan een mondelinge toets onderworpen! ). Afronden deden we met een memoryspel.



Daarna was het tijd voor een rondleiding door de school en we merkten op dat zo'n middelbare school echt wel véél groter is dan ons schooltje in Waarloos.Wat voelden sommigen zich klein tussen al die grote pubers! Onderweg maakten we kennis met de richtingen STV en mode. Tijdens de rondwandeling konden we ook al onze vragen stellen waarmee we zaten. Eindigen deden we 'onze toer' in de ontspanningsruimte waar we ook nog een drankje aangeboden kregen.



Bedankt aan de mama van Jade VN en de opa van Elise om onze fietstocht mee te begeleiden en te zorgen dat alle kids  veilig in Kontich en weer terug op school geraakten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opgelet! Nieuwe klasblog - nieuw adres!

Vanaf nu kan je al onze avonturen volgen op de vernieuwde klasblog : www.klas6sintmichielwaarloos.blogspot.be