maandag 30 maart 2020

Videoles 6 - maandag 30 maart - 13 uur

Vandaag zullen we tijdens de videoles verder gaan met de Franse les van vrijdag. Jullie krijgen ook nu weer een kleine voortaak die je hieronder vindt. We spreken af om 13 uur in de klasgroepschat. Dan gaan we samen de tekst lezen en bespreken, een luisteropdracht  en enkele oefeningen ( alleen of samen met de juf/klasgenoten ) maken. Reken op een 50-tal minuutjes van je tijd!

VOORTAAK
We maken kennis met de regelmatige werkwoorden op -re zoals attendre. Neem je leerboek blz. 51 en bekijk eerst de gele kadertjes. Lees daarna de opdracht hieronder en bekijk het filmpje dat je hier vindt.
Klaar? Lees dan ook de volgende opdracht en bekijk het filmpje dat je hier vindt.
Gelukt? Nu kunnen jullie het blad van het draakje zeker en vast vlotjes invullen. Je vindt het in de classroom. Kun je niet printen, dan mag je het gewoon weer op een blaadje papier of in een schriftje schrijven.

Lukt het niet in de voormiddag om dit werkblaadje te maken, dan kan je dit  ook nog in de namiddag maken!

MATERIAAL videoles
  • leerboek Frans blz. 50-51
  • werkschrift Frans blz. 42-43-44-46
  • kleurpotloden voor de luisteropdracht

En voor wie zin heeft in een feestje? Juf Lieve stuurde ons onderstaande tip door van een ex-collega (DJ) die wekelijks een school party organiseert vanuit zijn huis. Vandaag komt Karrewiet er zelfs langs! Je kan hier meefeesten tussen 11u en 12u!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opgelet! Nieuwe klasblog - nieuw adres!

Vanaf nu kan je al onze avonturen volgen op de vernieuwde klasblog : www.klas6sintmichielwaarloos.blogspot.be