vrijdag 15 mei 2020

1 september op 15 mei

Na 2 maanden thuisonderwijs was het vandaag dan eindelijk zover. Met een gezonde dosis spanning en al dan niet voorzien van een mondmasker arriveerden we 's morgens één voor één terug op school. Geen speeltijd en gezellige babbeltjes zoals we dit gewoon zijn, maar onmiddellijk naar de klas met respect voor de nodige afstand. En ... wachten om de handen te wassen. Het hoort nu allemaal bij het ' nieuwe normaal '.


In de klas gingen we onmiddellijk op zoek naar onze nieuwe werkplek voor de komende weken. Wat voelde dit even raar, zo terug in onze vertrouwde klas. Alle boeken, werkschriften, schrijfgerei, ... kregen een plekje in de bank.



En ook de andere helft van onze klas installeerde zich op hun nieuwe werkplek in het vijfde leerjaar een paar deuren verder.


We maakten 's morgens uiteraard even tijd om te vertellen wat we in de voorbije periode van de lockdown allemaal hebben ervaren, gevoeld, gezien, geleerd, ...



Spelen deden we in onze eigen bubbel op ons eigen deel van de speelplaats, maar toch ook nog een beetje samen ( weliswaar gescheiden door een lint en de nodige afstand ).






En ja hoor, ook na de speeltijd moesten we weer ...handen wassen.


We ontdekten ook onderaan de brandtrap ( waarlangs we nu naar boven komen ) een vogelnestje. Stil zijn op de trap is dus de boodschap ...


Om de samenhorigheid van onze twee 'bubbels' in de klas zichtbaar te maken, knutselden we na de speeltijd een reuzeposter waar iedereen van het 6de leerjaar z'n steentje moest aan bijdragen. Zo zijn we toch nog een beetje samen!




En kijk ook eens naar die blije snoetjes 💖...











Na de middag gingen we aan de slag met het WO-thema waar iedereen al erg lang naar uitkeek ... seksuele voorlichting. Dit wordt de komende weken zeker nog vervolgd.

Het werd alvast een spannende 'nieuwe eerste schooldag' maar vooral een blij weerzien! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opgelet! Nieuwe klasblog - nieuw adres!

Vanaf nu kan je al onze avonturen volgen op de vernieuwde klasblog : www.klas6sintmichielwaarloos.blogspot.be